KennisMakers online: Boekgesprekjes

28 januari 2021, van 19:30 tot 20:15 | Online

Kosten: Gratis

Hoe kunnen prentenboeken ervoor zorgen dat kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten? Christel Lubse (kinder- en ontspanningscoach) en Manon Arts (specialist talentbenutting) geven informatie en tips.

Misschien herken je het wel als ouder. Emoties van je kind vliegen alle kanten op. En het lijkt wel of je kind af en toe helemaal overprikkeld is of dat hij de hele tijd 'aan' staat. Het slapen verloopt misschien ook wel erg onrustig. Je kind zit niet lekker in zijn vel. Wellicht uit zich dat wel in regelmatig 'ontploffen' of juist in afsluiten. Wat is het fijn zijn als je daarvoor tips en tools hebt.

Tijdens de interactieve lezing laten Christel en Manon zien hoe je prentenboeken kunt inzetten om kinderen te helpen om lekkerder in hun vel te zitten. De onderliggende boodschap in een prentenboek zorgt voor herkenbaarheid en maakt het onderwerp in een boek beeldend. Ieder kind zal er de boodschap uit halen die bij hem of haar past. Het voorlezen is een mooie start om met elkaar in gesprek te gaan. Christel en Manon geven ouders praktische tips zodat je thuis meteen aan de slag kunt. 

De lezing maakt onderdeel uit van ons online aanbod tijdens de Nationale Voorleesdagen.
Na aanmelding ontvang je één dag van tevoren per mail de link om deel te nemen.

Over Christel Lubse

Christel Lubse is moeder van twee puberdochters en heeft 25 jaar gewerkt als juf in het basisonderwijs. In 2016 heeft ze haar eigen bedrijf opgericht waarin ze kinderen, jongeren, ouders en professionals coacht op het gebied van welbevinden. 

Over Manon Arts

Manon Arts is moeder van twee puberzonen en heeft 18 jaar gewerkt in het basisonderwijs. In 2018 heeft ze haar eigen bedrijf opgericht waarin ze professionals traint op gebied van talentbenutting.

Over KennisMakers

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het project KennisMakers. Heb je een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend zou kunnen zijn? Oftewel, ben jij een KennisMaker? Dan kun je nu samen met de Bibliotheek jouw kennis delen met anderen.