KennisMakers: Als bewegen moeilijk gaat

13 februari 2020, van 19:00 tot 20:30

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Beweging is niet altijd vanzelfsprekend. Door een ongeval, ziekte, operatie, stress of een slecht voedingspatroon kun je opeens niet meer zo goed bewegen. Wat dan? Osteopaat Jill Peeters neemt je mee op reis door je lichaam, want een klacht staat nooit op zichzelf.

Vanaf het eerste begin is er beweging, zelfs als we stil zitten bewegen we nog. Denk maar eens aan de ademhaling of het kloppen van het hart. Beweging is van levensbelang! Toch is beweging niet altijd vanzelfsprekend. Door een ongeval, ziekte, operatie, stress of een slecht voedingspatroon kun je opeens niet meer zo goed bewegen. Wat dan? Als die bewegingsbeperking gepaard gaat met pijn, dan gaan alle alarmbellen rinkelen. Want pijn, daar wil je het liefst zo snel mogelijk van af.

Jill Peeters: "Als osteopaat ga ik met mijn handen op zoek naar de bewegingsbeperkingen in het lichaam. Door je lichaam als één geheel te zien en de klachten in dat geheel te plaatsen, krijgen we inzicht in je klachtenpatroon. Hierdoor krijg je de touwtjes weer in eigen handen. Tijdens deze lezing neem ik je mee op reis door je lichaam, want een klacht staat nooit op zichzelf."

Over Jill Peeters

Ik ben een enthousiaste doorzetter met een grote passie voor mensen, zowel op het fysieke als psychische vlak. Voorafgaand aan de opleiding osteopathie heb ik een jaar toegepaste psychologie gestudeerd. Na mijn opleiding tot basis-osteopaat heb ik me gespecialiseerd in osteopathie voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

Om breed te kunnen blijven kijken heb ik de methode van Frank de Bakker gevolgd. Dit is een combinatie van embryonale principes, osteopathie en reflexologie. De geïntegreerde technieken creëren een balans in het organenstelsel en doen lichamelijke klachten verdwijnen door de onderliggende oorzaken doelgericht aan te pakken.

Meer informatie: https://osteopate.nl 

Praktische informatie

Entree tot deze lezing is gratis, je dient je wel van tevoren even aan te melden.

Over KennisMakers

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het project KennisMakers. Heb je een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend zou kunnen zijn? Oftewel, ben jij een KennisMaker? Dan kun je nu samen met de Bibliotheek jouw kennis delen met anderen.