KennisMakers: Aplomb Yoga

12 maart 2020, van 19:00 tot 20:30

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Yogadocent Inge Verheijden laat je kennismaken met Aplomb yoga, niet zozeer een nieuwe vorm van yoga maar met talrijke (voor)oefeningen waardoor het makkelijker is om de yogahoudingen uit te voeren.

Aplomb betekent in zijn oorspronkelijke betekenis ‘loodrecht’ of ‘verticaal’ en in figuurlijke zin staat het voor balans en stabiliteit. Wanneer je ‘aplomb’ bent, betekent dit dat je ‘in je centrum’ bent. Dit is een basishouding van ontspanning die je ondersteunt op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Hoe werkt Aplomb yoga?

Aplomb yoga is niet zozeer een nieuwe vorm van yoga want in de lessen beoefenen we klassieke yogahoudingen (asana’s). Wat specifiek is aan aplomb yoga is de hele eigen opbouw van de les. Door middel van talrijke (voor-) oefeningen - die op zichzelf al heel effectief zijn voor een soepel en sterk lichaam – is het (veel) makkelijker de yogahoudingen uit te voeren. Een veel gehoorde opmerking bij deze yoga is dan ook: 'deze houding kon ik nooit, en nu lukt het me wel!'. 

Over Inge Verheijden

Inge Verheijden beoefent al ruim 20 jaar yoga, studeerde Oki-do yoga in Nederland en 3 jaar intern in Italië. Vier jaar geleden begon zij met Aplomb yoga, wat een enorme verdieping heeft gegeven in haar ontwikkeling. Meer informatie over de docente vind je op www.degoedestroom.nl

Praktische informatie

Aplomb yoga is er voor iedereen die op een actieve manier met yoga bezig wil zijn. Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een yogamatje of badlaken mee.
Deelname is gratis, wel even van tevoren aanmelden.

Over KennisMakers

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het project KennisMakers. Heb je een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend zou kunnen zijn? Oftewel, ben jij een KennisMaker? Dan kun je nu samen met de Bibliotheek jouw kennis delen met anderen.