Jan en Sanne Terlouw

9 mei 2019, van 20:00 tot 22:00

Kosten: € 8,00 / € 5,50 (biebleden/CJP)

Vader Jan en dochter Sanne Terlouw hebben al diverse boeken samen op hun naam staan. In de bieb vertellen ze onder meer hoe het is om samen te schrijven en over hun nieuwste boek, 'De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde'.

Jan Terlouw, natuurkundige, is vooral bekend door zijn jeugdboeken en politieke carrière. Sanne Terlouw is neerlandica en schrijfster. Hun samenwerking begon dertig jaar geleden, toen hebben ze samen al een jeugddetective geschreven. Na de pensionering van Jan heeft hun creatieve samenwerking echt een vlucht gekregen.

Dit resulteerde in de zesdelige misdaadserie Reders & Reders en in maart verscheen hun nieuwste boek De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde. Een wervelende, spannende familieroman die de lezer tot het einde op het puntje van de stoel zal houden.

In de Bibliotheek Veldhoven vertelt het bekende schrijversduo over hun werk en over het schrijven. Hoe schrijf je (samen) een boek? Hoe pak je dat aan en wat zijn de voordelen van samen schrijven? Hoe kun je elkaar een beetje dwarszitten terwijl het boek daar juist beter door wordt? Hoe is het zo gekomen dat Jan en Sanne schrijvers zijn geworden en hoe is het om als vader en dochter samen te werken? Op deze en veel meer vragen krijgen bezoekers antwoord tijdens deze avond!