Jan Drost

13 februari 2019, van 20:00 tot 22:00

Kosten: € 7,50 / € 5,00 (biebleden/CJP)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Jan Drost (1975) is schrijver, filosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij schrijft voor verschillende media, waaronder NRC Handelsblad, Trouw, de Volkskrant en Filosofie Magazine.

Verliefdheid, seks, jaloezie, trouw, vreemdgaan, romantiek, liefdesverdriet – het komt allemaal aan de orde. Jan Drost is ervan overtuigd dat denken ons vermogen tot liefhebben een goede dienst kan bewijzen. In zijn lezing zal hij een aantal belangrijke ideeën over liefde en romantiek bespreken.

Hij wil laten zien hoe onze romantische idealen van grote invloed zijn op ons zoeken naar en beleven van liefde. Zijn wij vrij als het op de liefde aankomt? Hebben wij iets over ons liefdesleven te zeggen? Of zijn wij weerloos overgeleverd aan Cupido, dat wispelturige engeltje dat ons te pas en te onpas met zijn pijlen bestookt of liefdeloos links laat liggen?

Jan Drost is onder meer verbonden aan The School of Life en schrijft voor verschillende media, waaronder Trouw, nrc.next, NRC Handelsblad, de Volkskrant en Filosofie Magazine. Hij treedt ook op als relatiedeskundige in een maandelijkse rubriek die onder meer in het Eindhovens Dagblad verschijnt. Naast het boek Het romantische misverstand (2015) schreef hij Denken helpt (2015) en Als de liefde voorbij is (2017).

In de bieb vertelt hij over liefhebben, leren liefhebben en blijven liefhebben. Tickets zijn vooraf in de bieb of online te koop of op de avond zelf (indien niet uitverkocht).