Inloopmoment Dementheek

4 juni 2020, van 18:30 tot 20:00 | Elke week

Heb je vragen over dementie? Of wil je je ervaringen met de ziekte graag delen met iemand anders? Dat kan tijdens de inloopmomenten van de dementheek, waar je ook aan kunt sluiten bij leuke laagdrempelige activiteiten.

Op drie momenten in de week staan vrijwilligers van SWOVE voor je klaar om met je in gesprek te gaan. Ook begeleiden ze leuke activiteiten, die geschikt zijn voor mensen met (beginnende) dementie. Samen een verhaal lezen, een fotoboek bekijken of een puzzel maken stimuleert de hersenen en zorgt voor ontspanning. Het brengt mensen met dementie in contact met zichzelf en hun omgeving.

Belevenistafel

De dementheek heeft ook een Belevenistafel. Dat is een rolstoelvriendelijke tafel met een ingebouwd beeldscherm dat reageert op aanrakingen. Je kunt er samen foto's of films op bekijken, een spel op spelen, meezingen met liedjes en nog veel meer. De Belevenistafel zorgt voor leuke momenten. Hij activeert het geheugen en de fijne motoriek en stimuleert het contact. Benieuwd? Kom gerust een kijkje nemen tijdens de inloopmomenten!

Inloopmomenten

De inloopmomenten van de dementheek zijn:

  • Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur
  • Elke woensdag van 10.30 tot 12.30 uur
  • Elke donderdag van 18.30 tot 20.00 uur