Inloopmoment Dementheek

4 december 2023, van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb je vragen over dementie? Of wil je je ervaringen met de ziekte graag delen met iemand anders? Dat kan tijdens het inloopmoment van de dementheek, waar je ook aan kunt sluiten bij leuke laagdrempelige activiteiten.

Elke maandagmiddag staan vrijwilligers van SWOVE voor je klaar om met je in gesprek te gaan. Ook begeleiden ze leuke activiteiten, die geschikt zijn voor mensen met (beginnende) dementie. Samen een verhaal lezen, een fotoboek bekijken of een puzzel maken stimuleert de hersenen en zorgt voor ontspanning. Het brengt mensen met dementie in contact met zichzelf en hun omgeving.

Belevenistafel

De dementheek heeft ook een Belevenistafel. Dat is een rolstoelvriendelijke tafel met een ingebouwd beeldscherm dat reageert op aanrakingen. Je kunt er samen foto's of films op bekijken, een spel op spelen, meezingen met liedjes en nog veel meer. De Belevenistafel zorgt voor leuke momenten. Hij activeert het geheugen en de fijne motoriek en stimuleert het contact. Benieuwd? Kom gerust een kijkje nemen tijdens het inloopmoment!

Inloopmoment

Het inloopmoment van de dementheek is elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur. (m.u.v. feestdagen en de maand augustus).

Meer informatie