Boekpresentatie 'Ik plak zei de slak'

15 januari 2020, van 15:00 tot 16:00

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Marianne Mandigers vertelt en presenteert het boek ‘Ik plak zei de slak’. Aansluitend gaan kinderen aan de slag met een knutselactiviteit die in het thema van het prentenboek staat.

Stel je voor: er staat in jouw tuin een prachtige boom, waar je lekker onder kunt zitten. Het is jouw droomplek. En plotseling staat er in die droom een dier voor je neus. Je vindt het grappig daar een rijmpje bij te maken! Een lieve eend, een hond met een slurf, een paard met stippen, een dinodier, een slak zonder huis...

Ik plak zei de slak, bedenk je gauw!
Dan roept je moeder je naar binnen maar morgen kom je zeker weer terug naar jouw eigen droomboom!

Claartje van Heerde (tekst) en Marianne Mandigers-de Vries (illustraties) hebben een boekje samengesteld met dertien rijmpjes voorzien van een passende tekening.

Marianne Mandigers-de Vries (illustraties) is al 25 jaar kleuterleidster, lerares en vakdocent handenarbeid. Haar vorige publicatie Sara, een meisje uit Australië & Fay, een meisje uit Nederland schreef en illustreerde ze zelf. Ze wordt in haar werk geïnspireerd door het enthousiasme van kinderen. Ze houdt van reizen, waar ze geniet van de dieren die ze ziet. Deze beelden en gevoelens zijn terug te vinden in haar tekeningen.

Claartje van Heerde (auteur) vond de perfecte woorden bij de beelden van Marianne. Al heel jong begon ze met schrijven. In december 2013 kwam haar dichtbundel De vogel aan mijn voeten uit. Toen ze Marianne ontmoette, ging een wens in vervulling: het maken van een boek voor kinderen. De tekeningen van Marianne inspireerden haar daartoe.

Praktische informatie

De middag is vooral leuk voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Entree is gratis en aanmelden niet nodig.