Getikt in de bieb! - GEANNULEERD

15 augustus 2019, van 15:00 tot 17:00

Kosten: € 7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijf je eigen brief, verhaal, gedicht of songtekst en typ hem uit op een echte typemachine. Aan de hand van verschillende opdrachten leer je ideeën bedenken en typen als een expert!

Wat is er in deze tijd van vluchtige media als Snapchat en Instagram nou leuker dan terug te gaan in de tijd en te ervaren hoe men vroeger teksten schreef? En dat ook nog eens op een ouderwetse typemachine te mogen doen?

De typemachines waren al een groot succes tijdens CityFest 2018 en het Tech & Play-festival 2018, deze zomer kan weer volop getikt worden in de bieb tijdens de typemachine workshop! Kinderen verwonderen zich over de techniek (“Hé, hij print meteen!”) en leren goed na te denken over wat ze willen tikken, want een ‘backspace’ heeft de typemachine natuurlijk niet... En hoe ga je eigenlijk naar een volgende regel?

De workshop wordt gegeven door Mark van der Linden, bibliotheekmedewerker/-columnist en eigenaar van De Literaire Speelgoedwinkel. Hij begint met een korte uitleg over de werking van de typemachines. Daarna krijgen de kinderen voorbeelden van opdrachten waarmee ze aan de slag kunnen. Ze kiezen een vorm, zoals een brief, gedicht, een kort verhaal, een mop of een liedje. Daarna denken ze na over de toon (grappig, droevig, spannend, griezelig), de boodschap en de inhoud.

En als kers op de taart typen de kinderen hun uitgewerkt idee op nostalgisch briefpapier op een echte typemachine. Het eindresultaat wordt ook nog ingelijst zodat alle kinderen naar huis gaan met een typisch retro-kunstwerkje, getikt in de bieb!

Praktische informatie

  • De workshop is vooral leuk voor kinderen van ca. 8 t/m 13 jaar. 
  • Max. 12 deelnemers dus koop snel een kaartje want vol=vol!
  • Entree is € 7,50, kaarten zijn vooraf online en in de bieb te koop of op de dag zelf (indien niet uitverkocht).