Expositie 75 jaar vrijheid

16 september 2019 t/m 13 december 2019 | De Verdieping (exporuimte toegankelijk via Bibliotheek)

Kosten: Gratis

In het kader van Veldhoven 75 jaar vrij kun je in De Verdieping, toegankelijk via de Bibliotheek Veldhoven, een bijzondere expositie bezoeken met werken van de ‘war artists’ Gabriel de Jongh en Herman van den Bosch.

Zij maakten, vanaf de inscheping in Engeland, een fascinerende reeks tekeningen en schilderijen tijdens Market Garden. Deze zijn te vinden op de eerste etage van De Verdieping. Op de begane grond vind je onder meer diverse panelen, foto’s, een jeep en vitrines met figuren van de bevrijders. Ook is er speciale aandacht voor het bombardement op Zeelst met foto’s en objecten en voor de diverse Veldhovense oorlogsmonumenten.

De expositie is van 16 september t/m 13 december te zien in exporuimte De Verdieping, toegankelijk via en tijdens openingstijden van de Bibliotheek Veldhoven.

Entree is gratis.