DTW: Robot race

22 mei 2019, van 15:00 tot 16:30

Kosten: € 7,50

Programmeer de robot en win! Ga samen met je team het parcours als snelste af door de Ozobot door middel van kleurcodes te vertellen wat hij moet doen. Leuke en leerzame activiteit in het kader van de Dutch Technology Week (DTW).

Na een korte introductie over de Ozobot gaan we een aantal oefeningen doen, waarna de kinderen in een team bedenken hoe ze het parcours gaan opzetten en naar welke instructies de Ozobot moet luisteren. Dan gaan ze door middel van stiften (kleurcodes) de robot programmeren en kijken we welke robot het eerste over de finish gaat. Spannend!

Over Nynke

De workshop wordt gegeven door Nynke Wesseling. Nienke over zichzelf: "Ik ben een computernerd uit Best. Ik ben 35 jaar en ik vind het ontzettend leuk om iedereen net zo enthousiast te maken over techniek als ikzelf ben. Zowel kinderen als volwassenen kan ik op een creatieve manier nieuwe technische dingen leren, ik zie jullie graag bij een van de workshops!"

Behalve de Robotrace geeft Nynke op zaterdag 25 mei ook een workshop 'Laat je kleding shinen' in de Bibliotheek Veldhoven!

Over Dutch Technology Week

De 8e editie van de Dutch Technology Week (DTW) is van 20 t/m 25 mei 2019. Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld.

De Robot race is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.
Het maximum aantal deelnemers is 16, dus wacht niet te lang met het kopen van een ticket!
Tickets à € 7,50 zijn vooraf online en in de bibliotheek te koop en op de dag zelf (indien niet uitverkocht).