Broers- en zussengroepen

22 oktober 2018, van 15:30 tot 17:00

Voor jongeren van 7 tot 12 jaar met een broer of zus met een beperking.

Bij jongeren met een broer of zus met een beperking gaat het thuis vaak net een beetje anders. Dit kan soms best ingewikkeld zijn.

De broers- en zussengroep is een praatgroep waar (jonge) broers en zussen elkaar ontmoeten. Er is gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, elkaar vragen te stellen en mogelijk te leren van elkaar.

Door middel van gesprekken, spelactiviteiten en oefeningen kunnen de jongeren ervaringen en gevoelens met elkaar delen. We geven informatie over wat een beperking is. Ook is het een plek waar jongeren kunnen ervaren dat ze niet de enige zijn met een broer of zus met een beperking. Bovendien is het vaak heel gezellig.

Voor wie

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar met een broer of zus met een autismespectrumstoornis, een verstandelijke- of lichamelijke beperking.

Wanneer

De groep komt negen keer bij elkaar. De bijeenkomsten duren anderhalf uur en zijn op maandagmiddag (start 22 oktober) van 15.30 tot 17.00 uur. De bijeenkomsten zijn in de Bibliotheek Veldhoven. De laatste groepsbijeenkomst wordt samen met de ouders afgesloten.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met:

Katrien de Beijer, tel: 06-43366690, e-mail: kdebeijer@meezuidoostbrabant.nl 

De broers- en zussengroepen is een initiatief van Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Veldhoven en MEE Zuidoost-Brabant.