Boekproeverij: Het lezen is vurrukkulluk!

20 september 2019, van 20:00 tot 22:00

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leuke boeken vinden onmogelijk en literatuur lezen saai? Niet volgens Mark van der Linden van De Literaire Speelgoedwinkel! Op deze eerste dag van de Boekenweek voor Jongeren deelt hij tal van tips om lezen zo leuk mogelijk te maken.

Tijdens deze Boekproeverij bespreekt Mark op enthousiaste wijze het werk van verschillende schrijvers. Hij geeft samenvattingen, leest voor en geeft concrete tips om boeken te vinden die bij jongeren passen. Het is de bedoeling om in korte tijd zoveel mogelijk te ‘proeven’.

Na afloop van de Boekproeverij wordt er een menukaart uitgedeeld, met daarop informatie over alle schrijvers die aan bod gekomen zijn. Ook is er ruimte voor vragen en persoonlijk advies. De Boekproeverij is gericht op jongeren in de bovenbouw van de middelbare school. Ouders, docenten, bibliotheekmedewerkers en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Entree is gratis, wel even aanmelden via het bestellen van een online ticket.

Over De Literaire Speelgoedwinkel

De Literaire Speelgoedwinkel zet vol in op leesplezier. Met zijn Boekproeverijen, schrijversinterviews en spelvormen wil Mark met name jongeren enthousiast maken voor literatuur. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.literairespeelgoedwinkel.nl of volg De Literaire Speelgoedwinkel op Facebook en Instagram.

Leesplezier is persoonlijk. Wat je leuk vindt hangt sterk samen met bijvoorbeeld het onderwerp, het perspectief of zelfs de dikte van een boek. Op de middelbare school was ik geen fanatieke lezer. Dat had er veel mee te maken dat ik geen idee had wat er allemaal was. Op de gok koos ik wat boeken uit, die soms niet om door te komen bleken. Slechte keuzes als gevolg van slechte voorbereiding. Zonde!