Boek-O-Matic

12 februari 2019, van 16:00 tot 17:00 | MFA Midden | Sterrenlaan 5 | 5503 BG Veldhoven

Kosten: Gratis

Kleuters kunnen zelf verhaaltjes maken met de Boek-O-Matic. Aangeboden en uitgevoerd door de Bibliotheek Veldhoven i.s.m. Brede School Veldhoven.

Met een aantal getekende verhaalelementen maken de kinderen een verhaal, door plaatjes te plakken op een vertelstrook. Elk verhaal kan worden opgenomen met een iPad of tablet, waarbij het kind zijn eigen verhaal vertelt. Hierna wordt het filmpje op het speciale Boek-O-Matic kanaal op YouTube gepubliceerd. De ingevulde vertelstrook wordt opgevouwen tot een mooi eigen boekje.

Naast het plezier van het maken van een eigen verhaal in de vorm van een boek en filmpje heeft de Boek-O-Matic ook een aantal educatieve doelen: Stimuleren van de fantasie, vertellen en voorlezen door kinderen zelf en samen met hun ouders, digitaliseren en zo verspreiden van zelfgemaakte verhalen van (jonge) kinderen, inspiratie krijgen door en vertelstructuren ontdekken in goede prentenboeken.

In de workshops zit een opbouw in moeilijkheid. Dezelfde kinderen kunnen aan alledrie de workshops deelnemen.

Meer info & aanmelden

• Voor: Kinderen uit groep 1 & 2