Boekjes & Babbels: Naar bed

11 oktober 2022, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Leuke én leerzame bijeenkomst voor jonge kinderen (ca. 1,5 tot 4 jaar) met elke maand een ander prentenboek en thema.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier!

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Brabbels voor 0- tot 1,5-jarigen en Boekjes & Babbels voor 1,5- tot 4-jarigen. De bijeenkomst is elke tweede dinsdag van de maand met elke keer een ander prentenboek en thema.

Thema: Naar bed

Klein Konijn is bijna klaar om naar bed te gaan. Zijn tandjes zijn gepoetst en zijn pyjamaatje ligt al klaar. Maar voor Klein Konijn kan gaan slapen, moet de lezer hem eerst even helpen. Dus tik hem maar op zijn schouder, dan draait hij zich misschien wel om. In dit lieve voorleesboekje wordt het slaapritueel een interactief spel. Peuters kunnen zelf het konijntje naar bed brengen: ze mogen in de handen klappen, het kussen opschudden, nog even achter de oortjes kriebelen en natuurlijk een nachtzoen geven. En op de allerlaatste pagina mogen ze het licht uitdoen. Welterusten, Klein Konijn!

Nog even achter mijn oortjes kriebelen is het perfecte boekje voor kinderen die graag op de iPad spelen: net als op de tablet kun je 'tappen' en 'swipen', maar dan in een papieren boek!

Samen met Lieke gaan we het knuffelkonijntje naar bed brengen. Kom je meehelpen?

• Boekjes & Babbels is bedoeld voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Voor kinderen van 0 tot 1,5 jaar is er Boekjes & Brabbels.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop.
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.