Boekjes & Babbels: Dikkie Dik naar het strand

9 augustus 2022, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Zon, zee en strand staan centraal tijdens deze gezellige bijeenkomst voor 0- tot 4-jarigen en hun (groot)ouders.

Dania leest voor uit de verhalenkoffer.
Wie komt daar uit gekropen..? Dikkie Dik!

Dikkie Dik gaat samen met Beer een dagje naar het strand. Als hij na een lange tocht voorzichtig uit de reismand kruipt, ziet hij een vreemde wereld om zich heen: zee, strand, duinen. Overal zand... Het lijkt wel een enorme kattenbak! Gelukkig is Smees er om Dikkie Dik wegwijs te maken.

Wat neem je allemaal mee naar het strand. En wat kruipt er allemaal op het strand? Vergeet je zonnebrand niet mee te nemen!

• Boekjes & Babbels is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop.
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

Over Boekjes & Babbels

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier!

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels. Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal.

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.