Boekjes & Babbels: Pasen

12 april 2022, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier!

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels. Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal.

Thema: Pasen

Lees- en mediaconsulent Maya brengt je tijdens deze ochtend helemaal in de paasstemming. Ze leest voor uit het boek 'Kaatje viert Pasen' van Liesbeth Slegers, waarin Kaatje op zoek gaat naar eitjes, kuikentjes en de paashaas. Na het voorlezen ga je ook zelf op onderzoek uit, want misschien is de paashaas ook wel in de bibliotheek geweest! Kom kijken, luisteren en zoeken en wie weet vind je een prachtig ei of schattig kuikentje.

• Boekjes & Babbels is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop.
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.