Boekjes & Babbels: Spelen

9 november 2021, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier!

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels.

Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal. Er wordt voorgelezen door een leesconsulent van de Bibliotheek en een jeugdverpleegkundige van GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau (voorheen Zuidzorg) geeft aansluitend meer informatie over het thema. Vragen stellen is uiteraard ook mogelijk.

Thema: Spelen

Op dinsdag 9 november is het thema 'Spelen'. Indien de coronamaatregelen het toelaten, houden we deze editie weer in de Bibliotheek Veldhoven.

Een leesconsulent van de Bibliotheek leest voor uit Spelen van Liesbeth Slegers. Ook een jeugdverpleegkundige van GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau is aanwezig om voorlichting te geven bij het thema.

Praktische informatie

  • Boekjes & Babbels wordt georganiseerd in samenwerking met GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau (voorheen Zuidzorg) en is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop. 
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

Data & thema's

  • Dinsdag 9 november: Spelen
  • Dinsdag 14 december: Muziek

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.