Boekjes & Babbels online

10 augustus 2021, van 11:00 tot 12:00 | Online

Kosten: Gratis

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier!

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels.

Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal. Er wordt voorgelezen door een leesconsulent van de Bibliotheek en een jeugdverpleegkundige van GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau (voorheen Zuidzorg) geeft aansluitend meer informatie over het thema. Vragen stellen is uiteraard ook mogelijk.

Naar de dokter

Op dinsdag 10 augustus is het thema 'Naar de dokter'. Leesconsulent Maya van de Bibliotheek leest voor uit Saar bij de dokter van Pauline Oud. Een herkenbaar en warm prentenboek over een controlebezoekje aan de dokter. Met veel humor laat Pauline Oud zien dat Saar al een grote meid is. Verder legt jeugdverpleegkundige Maria van GGD Jeugdgezondheidsbureau uit wat er allemaal komt kijken bij een bezoek aan het consultatiebureau.

Ter voorbereiding kun je de twee platen downloaden en printen en bij de hand hebben tijdens de online bijeenkomst!

• Boekjes & Babbels wordt georganiseerd in samenwerking met GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau (voorheen Zuidzorg) en is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop.
  • Eén ticket = één link voor deelname.

Data & thema's

• Dinsdag 10 augustus: Naar de dokter
  • Dinsdag 14 september: Tandarts
  • Dinsdag 12 oktober: Geluiden
  • Dinsdag 9 november: Speelgoed
  • Dinsdag 14 december: Bezoek/logeren/opa en oma

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! - nummer 30 staat online in een geheel nieuwe – dynamische – vormgeving! Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.