Boekjes & Babbels online

9 februari 2021, van 11:00 tot 12:00 | Online

Kosten: Gratis

Schuif elke tweede dinsdag van de maand met je (klein)kind (0-4 jaar) aan! Luister naar het voorlezen, laat je inspireren door leuke voorleestips en stel je vragen aan een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier! Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels.

Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal. Er wordt voorgelezen door Monique Laudy van de Bibliotheek en jeugdverpleegkundige Lotte Keijzer van consultatiebureau Zuidzorg geeft aansluitend meer informatie over het thema. Vragen stellen is uiteraard ook mogelijk.

Afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen zijn de bijeenkomsten van Boekjes & Babbels in de Bibliotheek of online te volgen, via het besloten platform Jitsi.

• Boekjes & Babbels wordt georganiseerd in samenwerking met consultatiebureau Zuidzorg en is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van gratis tickets via onderstaande knop.
  • Bestel evenveel tickets als het aantal personen dat wil deelnemen, bijv. als je met 1 kind wilt komen bestel je 2 tickets. Zo weten we precies hoeveel personen aanwezig zullen zijn.
  • Wanneer Boekjes & Babbels online wordt gehouden, ontvang je één dag van tevoren de (besloten) link om mee te doen.

Data & thema's

• Dinsdag 9 februari: Eten
  • Dinsdag 9 maart: Emoties
  • Dinsdag 13 april: Slapen
  • Dinsdag 11 mei: Buiten spelen
  • Dinsdag 8 juni: Zindelijkheid
  • Dinsdag 13 juli: Op straat
  • Dinsdag 10 augustus: Naar het consultatiebureau
  • Dinsdag 14 september: Tandarts
  • Dinsdag 12 oktober: Geluiden
  • Dinsdag 9 november: Speelgoed
  • Dinsdag 14 december: Bezoek/logeren/opa en oma

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.