Boekjes & Babbels: Logeren bij opa en oma

14 juni 2022, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze bijeenkomst staat in het teken van logeren bij opa en oma.

Lieke van de bieb leest voor uit het prentenboek 'Kas bij opa en oma'. Het verhaal gaat over Kas, die zijn koffertje inpakt, want hij gaat logeren bij opa en oma! Nadat Kas afscheid heeft genomen van mama, maken ze er samen een heerlijke dag van. Ze eten taart, gaan naar het park en maken lekkere soep en pannenkoeken. Opa en oma maken Kas aan het lachen met hun gekke gewoontes: waarom gaat opa winkelen met een schepje in zijn hand? En hoe komt het dat oma's logeerbed zo heerlijk warm is? En hond Kees, die doet de gekste dingen.

Wij gaan de koffer inpakken voor Kas. Helpen jullie mee?

• Boekjes & Babbels is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop.
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

Over Boekjes & Babbels

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier!

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels. Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal.

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.