Boekjes & Babbels online

8 september 2020, van 11:00 tot 12:00

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Online bijeenkomst voor (groot)ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar. Luister naar het voorlezen, laat je inspireren door leuke voorleestips en stel je vragen aan een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal. Er wordt voorgelezen en er is de mogelijkheid om vragen te stellen (binnen het thema) aan een jeugdverpleegkundige van consultatiebureau Zuidzorg, die tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels aanwezig is. Vanwege het coronavirus wordt deze bijeenkomst online gehouden, via het besloten platform Jitsi.

Naar bed gaan en slapen

Het thema op dinsdag 8 september is naar bed gaan en slapen. Brigitte van de bieb leest voor uit Karel in het donker van Liesbeth Slegers. Voor de ouders die meedoen: zorg dat je een pyjama, zaklamp en dekentje bij de hand hebt. Maak van tevoren een printje van Karel, laat hem mooi inkleuren en uitknippen en zorg voor een doosje voor het maken van een bedje. Zie het plaatje hiernaast voor een voorbeeld. Dan kunnen de kinderen meedoen met het verhaal. 

Praktische informatie en aanmelden

Boekjes & Babbels wordt georganiseerd in samenwerking met consultatiebureau Zuidzorg en is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het sturen van een mailtje naar jeugd@bibliotheekveldhoven.nl t.n.v. Monique Laudy. Na aanmelding ontvang je de link voor de online bijeenkomst.