Boekjes & Babbels

13 oktober 2020, van 11:00 tot 12:00

Kosten: Gratis

Schuif elke tweede dinsdag van de maand gezellig met je (klein)kind (0-4 jaar) aan en luister naar het voorlezen, laat je inspireren door leuke voorleestips, ontmoet andere jonge (groot)ouders en stel je vragen aan een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier! Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels.

Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal. Er wordt voorgelezen en kinderen kunnen deelnemen aan een activiteit in het thema van het voorgelezen verhaal. Ook is er een thematafel ingericht met passende materialen die geleend kunnen worden.

(Groot)ouders kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen met elkaar uitwisselen en informatie inwinnen over (voor)lezen en de Bibliotheek. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen (binnen het thema) aan een jeugdverpleegkundige van consultatiebureau Zuidzorg, die tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels aanwezig is. Voor de kinderen is er water en een gezond hapje.

Boekjes & Babbels wordt georganiseerd in samenwerking met consultatiebureau Zuidzorg en is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Entree is gratis en aanmelden niet nodig, behalve wanneer je met een grotere groep kinderen (10 of meer) wilt komen. Stuur in dat geval vooraf even een mailtje naar jeugd@bibliotheekveldhoven.nl.

Data en thema's

Boekjes & Babbels is elke tweede dinsdag van de maand op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Veldhoven. De komende data en thema's:

• 10 maart: Broertje/zusje/gezinsuitbreiding
  • 14 april: Mediaopvoeding/apps (geannuleerd)
  • 12 mei: Zindelijkheid/poepen/plassen (geannuleerd)
  • 9 juni: Vakantie/zon
  • 14 juli: Zwemmen/water
  • 11 augustus: Naar de kinderopvang/peuterspeelzaal
  • 8 september: Slapen
  • 13 oktober: Ziekte/gezondheid
  • 10 november:(Samen) spelen/bewegen/motorische ontwikkeling
  • 8 december: Muziek en spraaktaalontwikkeling

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.