Boekjes & Babbels: Smeer je in!

13 juni 2023, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leuke én leerzame bijeenkomst voor jonge kinderen (ca. 1,5 tot 4 jaar) met elke maand een ander prentenboek en thema.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier! 

Boekjes & Babbels is elke tweede dinsdag van de maand met elke keer een ander prentenboek en thema. Ook een jeugdverpleegkundige van GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau is erbij om alle vragen van ouders te beantwoorden en opvoedkundige informatie en tips te geven.

Smeer je in!

De Boekjes & Babbels op dinsdag 13 juni staat in het teken van de zomer en je beschermen tegen de zon. Jeugdverpleegkundige Yentel van GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau legt uit waarom het zo belangrijk is om je kind in te smeren met zonnebrand en vooral hoe vaak je je kindje moet insmeren. Monique van de bieb leest voor uit het boek 'Luuk en Lotje: Het is zomer'. 

Praktische informatie

  • Boekjes & Babbels is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 1,5 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop. 
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

Aanmelden

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Meer informatie

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.

Meer informatie