Boekjes & Babbels: Gezonde voeding

13 september 2022, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leuke én leerzame bijeenkomst voor jonge kinderen (ca. 1,5 tot 4 jaar). Deze keer gaan de kinderen zelf ervaren hoe je groenten, fruit en kruiden kunt kweken. En natuurlijk wordt er voorgelezen én geproefd van al het lekkers!

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier! 

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Brabbels voor 0- tot 1,5-jarigen en Boekjes & Babbels voor 1,5- tot 4-jarigen. De bijeenkomst is elke tweede dinsdag van de maand met elke keer een ander prentenboek en thema. 

Gezonde voeding

We lezen voor uit het boek 'Kas en Saar in de moestuin' van Pauline Oud. De opa van Saar heeft een moestuin. Kas en Saar mogen meehelpen. Ze wieden onkruid, planten pompoenen, zaaien spinazie en oogsten verschillende groenten en fruit. Als ze weer thuis zijn, maken ze een verse salade en schaaltjes vol rode aardbeien. Mmm, zo lekker! Een vrolijk en herkenbaar verhaal over tuinieren in de moestuin. 

Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe worteltjes of andere groenten groeien? Na het voorlezen is er een speciale gast: Frans van GroenRijk De Heikant. Samen met Frans gaan de kinderen beleven hoe je zelf groenten kunt kweken. Zorg dat je net als Kas en Saar niet je mooiste kleren aan hebt! Natuurlijk gaan we ook groenten, kruiden en fruit proeven.

Praktische informatie

  • Boekjes & Babbels is bedoeld voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Voor kinderen van 0 tot 1,5 jaar is er Boekjes & Brabbels.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop. 
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

Aanmelden

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Meer informatie

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.

Meer informatie