Bieb viert 100 jaar Veldhoven

24 september 2021 t/m 26 september 2021 | Bibliotheek Veldhoven en Theater de Schalm

Kosten: Gratis

In 2021 bestaat Veldhoven 100 jaar! Ook in de bieb wordt dit jubileum gevierd met diverse feestelijke activiteiten voor jong en oud.

Literaire Bingoshow

• Zaterdag 25 september, 3x tussen 13.00-16.30 uur & zondag 26 september, 3x tussen 14.00-16.00 uur
  • Leuk voor kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen
  • In de Bibliotheek Veldhoven (zaterdag) en Theater de Schalm (zondag, aanmelden via De Schalm)
  • Entree gratis, meld je van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plekje

Uniek in Veldhoven en de rest van de wereld: de Literaire Bingoshow!
Met behulp van een klassieke bingomolen en de nodige hoeveelheid improvisatietheater test bingomaster Mark van der Linden van de Literaire Speelgoedwinkel jouw kennis van boeken en schrijvers uit. Een ludieke variant op de welbekende bingo, inclusief rijk gevulde prijzentafel. Wie weet rolt Gerard Reve wel uit de molen en ga je naar huis met een literaire citruspers!

Verhalen van Annie

• Zaterdag 25 september, 14.00-14.30 uur & 15.00-15.30 uur
  • Vooral leuk voor peuters en kleuters
  • In de Bibliotheek Veldhoven
  • Entree gratis, meld je van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plekje

14.00-14.30 uur: Circus Fantastico
Hooggeëerd publiek! Circus Fantastico is neergestreken in Veldhoven en zij zullen iedereen dolgelukkig maken met al hun gezelligheid, muziek en vooral hun onvergetelijke optredens. Maar voor wie is eigenlijk het allergrootste applaus? Schuif aan bij Annie en kijk en luister mee wie zij allemaal tot leven brengt bij haar vrolijke, nieuwe vertelvoorstelling.

15.00-15.30 uur: Het winkelwagentje
Het winkelwagentje heeft maar één wens: hij wil weten waar de boodschapjes naar toe gaan. Ben jij ook zo nieuwsgierig? Net als de sla, het stokbrood en al die anderen? Dan mag je deze voorstelling niet missen. Kom kijken, luisteren en vooral meedoen!

Lancering en presentatie Museumtafel 100 jaar Veldhoven

• Vrijdag 24 september & zaterdag 25 september, tijdens openingstijden
  • In de Bibliotheek Veldhoven
  • Entree gratis

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de gemeente Veldhoven wordt in de Bibliotheek Veldhoven een museumtafel gepresenteerd. De interactieve, zogenaamde ‘multitouchtable’ is aan de Bibliotheek Veldhoven geschonken door het comité Veldhoven 100 en bevat historische foto’s van en bijbehorende informatie over Veldhoven. Denk hierbij aan beeldmateriaal van de verschillende wijken, feesten en markante gebouwen door de jaren heen.

De tafel wordt gelanceerd op vrijdag 24 september van 11.00 tot 12.00 uur voor genodigden en is daarna tijdens openingstijden van de Bibliotheek doorlopend voor iedereen te bewonderen en uit te proberen. Zowel op vrijdag 24 september als op zaterdag 25 september zijn leden van de museumtafel-werkgroep aanwezig in de Bibliotheek Veldhoven om tekst en uitleg te geven. Vrijwilligers van Erfgoedhuis Veldhoven maken deel uit van de werkgroep en geven meer informatie over het Erfgoedhuis. Ook worden bezoekers opgeroepen om zelf ideeën en historisch beeldmateriaal aan te dragen.

De inhoud en samenstelling van de museumtafel is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van de Bibliotheek Veldhoven, Erfgoedhuis Veldhoven en Museum ’t Oude Slot in het kader van 100 Jaar Veldhoven.