Bart Van Loo over Jacques Brel

20 december 2018, van 20:00 tot 22:00

Kosten: € 10,- / € 7,50 (biebleden/CJP)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Rasverteller Bart Van Loo, die met zijn boek 'Chanson' doorbrak bij het grote publiek, duikt in het rijke leven en oeuvre van Jacques Brel.

Het is alweer veertig jaar geleden dat een taaie longkanker de grote Brel klein kreeg. Slechts achtenveertig werd hij, en toch is hij onsterfelijk. 

Rasverteller Bart Van Loo, die met zijn boek Chanson en zijn bevlogen tv-optredens in DWDD doorbrak bij het grote publiek, duikt in het rijke leven en oeuvre van Brel. Hij gaat op zoek naar de juiste toedracht van zijn dood, en vraagt zich af hoe le grand Jacques tegen de dood aankeek. Tegelijk houdt hij zijn liefdes(liedjes) tegen het licht. Eros en Thanatos, liefde en dood, het zijn thema’s die Brel als geen ander bezong. 

Uiteraard kan Van Loo het niet laten om te verwijzen naar Gilbert Bécaud, Georges Brassens, Charles Aznavour en andere Barbara’s, ja, zelfs naar Claude François, de tegenpool van Brel, de man van wie we ook al veertig jaar geleden afscheid moesten nemen. Een verhaal zoals alleen Bart Van Loo dat kan vertellen: bevlogen, nostalgisch en met evenveel kennis van zaken als zin voor humor. 

Een klein verteltourneetje tussen twee grote projecten in. Eind mei liep de Napoleon-tournee ten einde en in januari verschijnt Barts nieuwe boek De Bourgondiërs. Aartsvaders van de Lage Landen, met bijhorende tournee door Vlaanderen en Nederland. 

Praktische informatie

De voorstelling duurt ongeveer 1,5 uur en er is geen pauze.
Na afloop is er de mogelijkheid om iets te drinken, boeken te kopen en te laten signeren.

Kaartverkoop:
• Vooraf bij de informatiebalie van de bibliotheek.
• Bij de entree vlak voor aanvang van de activiteit (indien niet uitverkocht).
• Online via Eventix. Gebruik hiervoor onderstaande knop.

In de bibliotheek