Autisme bij senioren

25 oktober 2018, van 19:30 tot 21:30

Kosten: Gratis na aanmelding

Meer weten over autisme bij ouderen en de eventuele gevolgen in het dagelijkse leven? Kom dan naar deze informatieve bijeenkomst van de GGzE, in samenwerking met Bibliotheek Veldhoven en de Seniorenraad Veldhoven.

Autisme kan zich op verschillende wijzen voordoen. Soms is het moeilijk voor de persoon met autisme om met de gevolgen van zijn autisme goed om te gaan, soms maakt de omgeving zich vooral zorgen of ervaart de omgeving problemen. Wat betekent het als je na tientallen jaren huwelijk hoort dat er bij je partner de diagnose autismespectrumstoornis wordt gesteld? Hoe ga je er dan mee om?

Dit kan betekenen dat coaching, begeleiding of een behandeling nodig is. Kennis van en over autisme is belangrijk om goede zorg te kunnen bieden. Het kan een eerste stap zijn naar erkenning en meer begrip voor de situatie, vermindering van stress en toename van gevoelens van welbevinden.

Spreker op deze avond is Rosalien Wilting, klinisch psycholoog-psychotherapeut en gespecialiseerd in autisme bij ouderen. Over autisme bij ouderen heeft ze op verschillende locaties informatie gegeven. Ook zal er een ervaringsdeskundige aanwezig zijn die na zijn 60ste (hij is nu 69) de diagnose autisme heeft gekregen. Hij zal vertellen hoe zijn leven verlopen is en wat de diagnose hem gebracht heeft. En verder zullen er op de bijeenkomst enkele fragmenten worden getoond van interviews met partners van ouderen met autisme.

De lezing wordt van harte aanbevolen door: GGzE, Seniorenraad Veldhoven, KBO, PVGE en SWOVE

Aanmelden

Deze avond is gratis toegankelijk na aanmelding. Aanmelden kan via het bestellen van een gratis ticket. Dit is mogelijk in de bieb, telefonisch of online via onderstaande knop.