Hoe goed ga jij met de aarde om?

20 november 2019, van 15:00 tot 16:00

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een leuke én informatieve middag door IVN Veldhoven Eindhoven Vessem waarbij kinderen met behulp van vragen en spelletjes kunnen uitzoeken hoe zij met de aarde omgaan.

We merken het allemaal: het klimaat is aan het veranderen. Deze zomer hebben we het helemaal goed gemerkt: de ene week een hittegolf en de volgende week tropische stormen. Zelfs nog een tweede hittegolf eind augustus. Stiekem weten we ook dat we er misschien wel iets aan kunnen bijdragen om deze ontwikkeling te vertragen of te stoppen. Het gaat op deze middag niet om wat de overheid en de bedrijven kunnen doen. Er zijn kleine dingetjes die ook JIJ kunt doen. Immers wij moeten allemaal ons leven een beetje aanpassen en… jong geleerd is oud gedaan!

Je kunt in dit uurtje samen met Etje van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem uitzoeken hoe jij omgaat met de aarde: Hoeveel energie verbruik je? Hoeveel water gebruik je? Hoeveel grond is er nodig om alles te verbouwen wat je eet en drinkt? Hoeveel energie is er nodig om je speelgoed te maken? Hoeveel brandstof gebruik je om op school te komen? Of om naar het voetballen te gaan?

Met een beetje hulp beantwoord je 10 meerkeuzevragen. Er zijn leuke spelletjes bij om je te helpen het juiste antwoord voor jou te geven. Er zijn bij deze vragen alleen maar goede antwoorden, want het gaat om wat jij doet. Deze antwoorden geven je een score. Bij een hoge score kun je je afvragen hoe je die score omlaag kunt krijgen, want dat zou fijn zijn! We gaan er samen met de andere kinderen over praten. Wie weet wat voor goede ideeën je mee naar huis neemt aan het einde van de middag.

Vooral leuk voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Jeugdboeken over natuur en milieu

Over IVN

Deze activiteit wordt georganiseerd en uitgevoerd door de Bibliotheek in samenwerking met gastcurator IVN Veldhoven Eindhoven Vessem in het kader van Nederland Leest over duurzaamheid. IVN (Instituut voor Natuureducatie) verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

IVN