Belastingcafé

11 maart 2020

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Makkelijker kunnen we het niet maken... wel leuker! In de Bibliotheek Veldhoven kun je gebruik maken van gratis hulp bij belastingaangifte.

Gratis hulp

De blauwe envelop verdwijnt, de belastingaangifte blijft. Nu en in de toekomst vul je hem digitaal en via internet in. Ben je digitaal vaardig, maar kun je als het op belastingen aankomt wel wat ondersteuning gebruiken? Dan ben je van harte welkom bij het Belastingcafé!

Hoe werkt het?

Heb je een werkende DigiD? En alle gegevens bij de hand die nodig zijn voor de aangifte? Dan kun je terecht bij het Belastingcafé. Je vult jouw aangifteformulier zelf in. Als je hierbij fiscale vragen hebt kunnen de deskundige vrijwilligers je op weg helpen. Vooraf aanmelden is handig, dan ben je zeker van assistentie. Deze service is bestemd voor particulieren, niet voor ondernemers of ZZP'ers.

Heb je nog geen DigiD?

Je kunt jouw DigiD aanvragen via www.digid.nl. Daarna ontvang je binnen 5 dagen een activeringscode per post. Na het activeren kun je van jouw DigiD gebruikmaken.

Data en tijdstippen

Het Belastingcafé is geannuleerd i.v.m. het coronavirus. We hopen in 2021 het Belastincafé opnieuw aan te bieden. 

Aanmelden of vragen

Wil je je aanmelden voor het Belastingcafé? Of heb je een vraag? Neem dan contact op via: belastingcafe@bibliotheekveldhoven.nl of tel: 040-253 29 01. In de mail kun je aangeven welke data of tijden u schikken. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een bevestiging van jouw afspraak, met als bijlagen de algemene voorwaarden van onze service en een handige checklist van de Belastingdienst met de gegevens die nodig zijn voor de belastingaangifte IB 2019.

Samenwerkingspartners

Belastingcafé Veldhoven is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven in samenwerking met BSR Veldhoven, KBO Kring Veldhoven en PVGE Afdeling Veldhoven:

BSR Veldhoven

Hulp nodig bij het doen van de belastingaangifte? Of andere vragen op het gebied van belastingen en toeslagen? Het Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven kan hierbij helpen. De vrijwillige medewerkers geven graag kosteloos informatie en advies en bieden praktische ondersteuning.

KBO Kring Veldhoven

De vrijwillige HUBA's (Hulp bij Belasting Aangifte) van de KBO verzorgen voor (niet-)leden de belastingaangiften, het aanvragen en corrigeren van huur- en zorgtoeslagen, alsmede het vervolgtraject van aangiften en toeslagen. De cliënten worden meestal thuis bezocht. De HUBA's geven ook advies in eenvoudige belastingzaken en verlenen hulp bij het aanvragen van DigiD-codes.

PVGE Veldhoven

Elk jaar verlenen de HUBA's van de PVGE ondersteuning aan haar leden en enkele cliënten buiten de vereniging. De HUBA's volgen jaarlijks een scholing, zodat ze steeds op de hoogte zijn van nieuwe regels op het gebied van belastingaangifte, subsidies, ziektekosten en aftrekposten.

Nog niet zo computervaardig?

Steeds meer zaken kun je digitaal, via de computer, regelen. Ook de overheid gaat digitaal. Iedereen die ertoe in staat is, moet in de toekomst met digitale communicatie uit de voeten kunnen. Ben je er klaar voor? Het is tijd voor actie als je deze vraag met nee beantwoordt. Dan kun je tijdens de DigiTaalhuis-spreekuren terecht in de Bibliotheek Veldhoven voor meer informatie en advies over een passende cursus of workshop:

  • Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur
  • Elke vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur 

BelastingTelefoon

Geen tijd om naar het Belastingcafé te komen maar toch vragen over de belastingaangifte? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon via het gratis nummer: 0800-0543. Hou tijdens het bellen jouw burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist geen persoonlijke informatie geven.