Wat is DigiTaalhuis Veldhoven?

Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen en schrijven? Jezelf redden met rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Kom dan naar DigiTaalhuis Veldhoven!

In het DigiTaalhuis helpen deskundige vrijwilligers je op weg naar activiteiten of trainingen die bij jouw vraag passen. Je vindt er leermateriaal en kunt er andere mensen ontmoeten. Ook ben je er welkom als je een taalmaatje zoekt of meer wilt weten over inburgeren.

Je vindt het Digitaalhuis in de bibliotheek. Twee keer per week zijn er spreekuren. Je kunt er vragen stellen en krijgt er advies:

  • Dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur
  • Vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur

Contact

DigiTaalhuis Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
06-24136467

info@digitaalhuisveldhoven.nl
www.digitaalhuisveldhoven.nl

Samenwerking

Het DigiTaalhuis is een initiatief van acht organisaties. Zij hebben in een overeenkomst vastgelegd wat ze willen bereiken en hoe ze gaan samenwerken. De gemeente Veldhoven is ambassadeur van het initiatief en heeft de overeenkomst mee ondertekend.

Het DigiTaalhuis werkt samen met het Maxima Medisch Centrum. In een ziekenhuis is het belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst. Begrijp je wat de dokter je vertelt? Snap je de folder die je meekrijgt of de bijsluiter van een medicijn? Kun je formulieren invullen? Als je moeite hebt met de Nederlandse taal en daar iets aan wilt doen, dan brengt het Maxima Medisch Centrum je in contact met het DigiTaalhuis.
Daar bespreken ze met jou welke activiteit of cursus aansluit bij je vraag.