Digisterker

Steeds meer zaken kunt u digitaal, via de computer, regelen. Ook de overheid gaat digitaal. Iedereen die ertoe in staat is, moet in de toekomst met digitale communicatie uit de voeten kunnen. Bent u er klaar voor? Het is tijd voor actie als u deze vraag met nee beantwoordt.

Organisaties en bedrijven willen voortaan digitaal contact met u opnemen; ze sturen liever geen brieven meer over de post. Een goed actueel voorbeeld daarvan is de belastingdienst. Steeds meer organisaties gaan dit voorbeeld volgen. 

Digitaal sterker

Digisterker is een project om u via voorlichting en cursussen digitaal sterker te maken. Durft of kunt u nog geen gebruik maken van een computer en internet? Dan is het project Digisterker voor u interessant.

Cursussen

De cursussen worden gegeven in de Bibliotheek Veldhoven (instructieruimte 1e etage). U kunt gebruik maken van de apparatuur in het instructielokaal. Tijdens deze cursussen leert u hoe u het internet veilig kunt gebruiken. Alle Veldhovenaren die digitaal sterker willen worden, kunnen hieraan meedoen. En of u nu jong bent of juist wat ouder, dat maakt niets uit.

Er zijn drie verschillende cursussen die op elkaar aansluiten in planning en niveau:

 • Digisterker cursus A
  Voor mensen die nog geen digitale ervaring hebben. U leert gebruik te maken van de PC of tablet, het Internet en de e-mail . Vervolgens leert u hoe u digitaal met de overheid communiceert.
  Aantal lessen: 10

 • Digisterker cursus B:
  Voor mensen die al met een PC of tablet om kunnen gaan maar zich nog onwennig voelen op het internet en willen weten hoe ze met de overheid kunnen communiceren.
  Aantal lessen: 7

 • Digisterker cursus C
  Voor mensen die al goed kunnen internetten en e-mailen maar willen leren hoe ze met de oveheid digitaal kunnen communiceren, zoals een DigiD aanvragen en gebruiken.
  Aantal lessen: 4

In overleg met de organisatie bepaalt u uw eigen instapniveau.

Inschrijven

Dit kan telefonisch bij de cursuscoördinator van SeniorWeb tel. 040 – 254 63 04 (bij geen gehoor 040 – 235 10 32) of via de website.

Over Digisterker

Digisterker is een landelijk initiatief, gesteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Het project wordt in Veldhoven samen uitgevoerd door de Bibliotheek, de Seniorenraad, SeniorWeb en de gemeente Veldhoven.